Bitcoin zou de volgende grote inflatiehaag kunnen zijn

Bekende beleggers maken zich zorgen over de mogelijkheid van een stijgende inflatie – en ze wenden zich tot cryptocurrency om zich daartegen in te dekken.

Toen het Verenigd Koninkrijk medio juni werd gewaarschuwd door berichten dat de inflatie was gedaald tot een vierjarig dieptepunt, waren high-profile fondsbeheerders daarentegen bezorgd dat de COVID-19 stimulans van regeringen en centrale banken de prijzen uiteindelijk zou opdrijven.

In een recente notitie over de marktvooruitzichten waarschuwde de beroemde hedgefondsbelegger Paul Tudor Jones daarvoor:

„We zijn getuige van de ‚grote monetaire inflatie‘ – een ongekende uitbreiding van elke vorm van geld in tegenstelling tot wat de ontwikkelde wereld ooit heeft gezien. Hoge schulden die door de gelddruk worden geaccommodeerd, zijn moeilijk uit te bannen. Inflatieverwachtingen zouden op een dag kunnen reageren op deze realiteit.“

Crispin Odey, de Londense oprichter van Odey Asset Management, is het er ook mee eens dat inflatie uiteindelijk onvermijdelijk is, gezien het niveau van de stimulans. „Op korte termijn zal het geld worden verdiend met de inflatie weddenschap“, schreef Odey in een recente brief. Met de potentiële inflatie in het verschiet, kijken beleggers uit naar de volgende grote hedge om de activa te beschermen tijdens de ontluikende economische crisis.

Is Bitcoin het nieuwe goud?

Jones heeft besloten om zijn fonds, Tudor Investment Corporation, te investeren in Bitcoin (BTC). „Als ik gedwongen ben te voorspellen, dan is mijn inzet Bitcoin“, aldus Jones in dezelfde brief aan de beleggers. „Bitcoin doet me denken aan goud toen ik in 1976 voor het eerst in het bedrijf kwam.“

Nadat de Federal Reserve van de Verenigde Staten op 10 juni aangaf dat de rentepercentages in de buurt van 0% zullen blijven tot 2022, zag Bitcoin een kortstondige run voorbij $10.000, met een winst van 1,6% over 24 uur voordat hij terugviel.

Institutionele beleggingsmanagers zijn de laatste jaren steeds meer geïnteresseerd in alles wat met crypto te maken heeft, en hun belangstelling blijft stijgen. Een recent Fidelity rapport toont aan dat in een onderzoek onder bijna 800 institutionele beleggers in de VS en Europa, 45% van de bedrijven in Europa zegt crypto activa te bezitten. Fidelity gaat verder met het verslag:

„Het onderzoek onthulde een hogere penetratie met crypto hedge- en durfkapitaalfondsen, zoals verwacht, maar ook de financiële adviseur, hoog vermogen individuele en family office segmenten.“

De consumenten tonen ook verhoogde tekens van belangstelling, met de Financial Conduct Authority van het Verenigd Koninkrijk die rapporteert dat naar schatting 2,6 miljoen mensen op een bepaald punt crypto activa hebben gekocht, bijna het dubbele van het aantal dat vorig jaar werd gerapporteerd.

Gemakkelijker toegang

Beleggers over de hele linie kunnen profiteren van deze zelfde trends en de voordelen van het afdekken van de inflatie via Bitcoin Future realiseren. Maar de toegang tot crypto-markten kan soms erg ingewikkeld zijn, waarbij cryptobeurzen de gebruikers aanzienlijke kosten in rekening brengen voor het privilege. Toch is er de afgelopen jaren sprake geweest van een zekere mate van volwassenheid van de crypto-markten. Nu zijn er meer consumentvriendelijke, eenvoudig te gebruiken platforms opgezet, die onmiddellijke en veilige toegang bieden tot crypto tegen de beste prijs. Gebruikers van deze platforms kunnen profiteren door hun geld onmiddellijk en moeiteloos om te wisselen in digitale valuta tegen concurrerende prijzen en hun balansen in realtime te controleren.

Bezit het snelste paard

Door deze ongekende tijden als economieën rond de
de wereld zich aanpast aan de aanpak van een pandemie, moeten beleggers over de hele wereld hun posities aanpassen. Het gebruik van Bitcoin om zich in te dekken tegen potentiële inflatie is echter niet alleen in het domein van de Joneses en Odeys van deze wereld. Nieuwe technologieplatforms maken het veel gemakkelijker voor inwoners van het Verenigd Koninkrijk om hun activa op dezelfde manier veilig te stellen door valuta’s te combineren in één rekening, waardoor cryptocurrency’s gemakkelijker beschikbaar komen.

„De beste winstmaximaliserende strategie is om het snelste paard te bezitten,“ zei Jones in zijn „Grote Monetaire Inflatie“ nota. Hij is er duidelijk van overtuigd dat Bitcoin degene is die het moet steunen.

Comments are closed.